Η Αποστολή μας

Μειώνουμε τις αποστάσεις
με ασφάλεια και χωρίς διακρίσεις…

Η αποστολή μας είναι η παροχή ασφάλειας στο επιβατικό κοινό μέσα από ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε όλα τα στάδια του ταξιδιού και η διασφάλιση της χρήσης της μεταφοράς σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Οι Αξίες μας

SEVASMOS 9077962

Σεβασμός

Κάθε άτομο ανεξαρτήτως αναπηρίας, φυλής, εθνικότητας, φύλου, ηλικίας, οικονομικής κατάστασης ή σεξουαλικού προσανατολισμού έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια χωρίς προκαταλήψεις.

ISOTHTA 3256912

Ισότητα

Η πρόσβαση των πολιτών γίνεται χωρίς διακρίσεις στη συγκοινωνία με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

YPEFTHINOTITA 1793244

Υπευθυνότητα & Ακεραιότητα

Όλες οι ενέργειές μας εστιάζουν στη συνεχή βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας σε κάθε στάδιο του ταξιδιού και στην υιοθέτηση άριστων εργασιακών πρακτικών έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας τον επιβάτη. Οι έννοιες της ευημερίας και ασφάλειας των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτες στους κόλπους της εταιρίας.

RESPONCIBILITY 2726565

Κοινωνική Ευθύνη

Το αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία για τη βελτίωση των υπηρεσιών ωθεί την εταιρία στη συνεχή δέσμευση να λειτουργεί με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία διαθέτει κάθε χρόνο δωρεάν εισιτήρια σε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, συμμετέχει σε χορηγίες ιδρυμάτων και εφαρμόζει πολιτικές προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με την υπεύθυνη χρήση φυσικών πόρων και την υποστήριξη επιχειρηματικών δράσεων που παράγουν περιβαλλοντική και κοινωνική ωφέλεια.

Εταιρικό προφίλ

Το ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. με διάφορες νομικές μορφές καλύπτει το συγκοινωνιακό έργο του νομού Κοζάνης ήδη από τη δεκαετία του ……………… Ωστόσο, η χρονολογία που σηματοδοτεί την ιστορία του είναι το 1952 καθώς δημιουργήθηκε το «Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων». Από το 1955 μέχρι και σήμερα αποτελεί τον αποκλειστικό συγκοινωνιακό φορέα στην περιφέρεια του νομού. Η νομική μορφή του ΚΤΕΛ τον Σεπτέμβριο του 2003 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία με βάση το Νόμο 2963/2001 και με διακριτικό τίτλο «ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η εταιρία ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών με στόχο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού με ασφάλεια, άνεση και προσιτές τιμές στο ταξίδι. Εκσυγχρονισμός, ψηφιακός μετασχηματισμός, στρατολόγηση νέου στόλου και άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην εταιρία.

Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από μία διαδικασία εκσυγχρονισμού σε επίπεδο τεχνολογίας, όπως συστήματα εντοπισμού οχημάτων, αλλά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όπως μηνιαίες κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων, παροχή δωρεάν wi-fi.

Μέσα σε ένα περιβάλλον προσήλωσης και αφοσίωσης στην ασφάλεια και άνεση του ταξιδιού δόθηκε προτεραιότητα στην ανανέωση του οχηματικού στόλου με νέας τεχνολογίας λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή η εταιρία διαθέτει έναν αξιόπιστο και σύγχρονο στόλο 128 λεωφορείων, εκ των οποίων τα 117 ανήκουν σε μετόχους και τα 11 είναι ιδιόκτητα της εταιρίας. Επίσης, διαθέτει 12 τουριστικά λεωφορεία που καλύπτουν τις ανάγκες του τουριστικού γραφείου της εταιρίας «Travel For You».

Προς την κατεύθυνση της ισότιμης διακίνησης υποστηρίζεται η μεταφορά επιβατών με λεωφορεία προς όφελος όλων των πολιτών. Κατά συνέπεια, τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπηρεσίες μεταφοράς εφάμιλλες με τις δυνατότητες των άλλων πολιτών. Τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους λοιπούς πολίτες στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ελευθερία επιλογής και στην ίση μεταχείριση.
Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών με σεβασμό στον πολύτιμο χρόνο των πελατών παρέχεται η δυνατότητα της αγοράς εισιτηρίων ηλεκτρονικά, αλλά και η μη απόκλιση από τους προκαθορισμένους χρόνους διεκπεραίωσης των δρομολογίων. Μάλιστα, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τροποποιούνται χρονικά ορισμένα δρομολόγια με έμφαση στις ανάγκες της πλειονότητας των επιβατών λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα μεμονωμένες ανάγκες, όπως τα δεδομένα της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Οι ποιοτικές υπηρεσίες συνδέονται και με τη διάθεση ενός διευρυμένου συγκροτήματος 6.500 τ.μ., το οποίο λειτουργεί ως σύγχρονο κέντρο, χωροθετημένο κοντά στο κέντρο της πόλης. Αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο λειτουργίες μεταφοράς επιβατών αλλά και αναψυχής και εμπορίου (καταστήματα αναψυχής, στάθμευση ΙΧ).

Σε αυτό το έργο αρωγοί είναι όλο το προσωπικό στους οποίους και οφείλεται η ποιότητα των υπηρεσιών μας. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΤΕΛ είναι 19 άτομα, εκ των οποίων περιλαμβάνει 7 διοικητικούς υπαλλήλους, 6 εκδότες, 2 ελεγκτές και 4 αποθηκάριους-φορτωτές. Οι οδηγοί των λεωφορείων των μετόχων ανέρχονται στους 117. Η συνεχής εκπαίδευσή τους και η δυνατότητα εξέλιξης είναι μείζονος σημασίας. Με σεβασμό, υπευθυνότητα, γνώση και σύνεση όλοι εργάζονται για την ευημερία και ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των επιβατών που προσφεύγουν σε εμάς να τύχουν της κατάλληλης και ασφαλούς μετακίνησής τους.

Για την επίρρωση όλων βρίσκεται το ακόλουθο τρίπτυχο:

Άνθρωπος – Ασφάλεια – Άνεση

Κανονισμοί Εταιρείας

Δείτε εδώ τους κανονισμούς που διέπουν την εταιρεία μας:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Χαιρετισμός προέδρου

Εκ μέρους των μετόχων, των εργαζομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Α.Ε. σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας.

Στόχος της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Α.Ε. είναι η βέλτιστη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις καθημερινές μετακινήσεις εντός και εκτός Νομού Κοζάνης.

Ο υπερσύγχρονος στόλος μας μαζί με τις νέες τεχνολογίες που διαθέτουμε τόσο στην εκτέλεση των διαδρομών όσο και εντός των οχημάτων με τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν, συνεισφέρουν στην καλύτερη και άνετη εξυπηρέτηση του επιβάτη.

Για να φτάσουμε εδώ, διανύσαμε ένα δρόμο με ομαδικό πνεύμα ξεπερνώντας πολλά εμπόδια. Τώρα είμαστε σε θέση μετά από πολλή προσπάθεια να πούμε ότι πετύχαμε και καταφέραμε να επιτευχθούν οι οραματισμοί και οι στόχοι μας.
Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους εκείνους που με σκληρή δουλειά και αφοσίωση συνεισφέρουν στο σκοπό μας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε καθημερινά για τις μετακινήσεις σας και σας διαβεβαιώνω πως οι προσπάθειες μας για καλύτερες υπηρεσίες θα συνεχιστούν. Προς αυτή την κατεύθυνση υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ελπίζουμε να νιώθετε καθημερινά τη διαφορά που σας υπόσχεται η Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Α.Ε.

Με εκτίμηση
Μπατσίλας Ε. Νικόλαος
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Διοικητικό
Συμβούλιο

Η Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Κοζάνης Α.Ε. είναι μια Ανώνυμη Μεταφορική και Εμπορική Εταιρεία. Διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται με διαδικασίες του Ν. 2190/1920.

Το σημερινό Δ.Σ της Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Α.Ε. προήλθε από τις εκλογές της 25/11/2023, είναι επταμελές και η θητεία του είναι τετραετής.

Η συγκρότηση του Δ.Σ έχει ως εξής:

Μπατσίλας Ε. Νικόλαος, Πρόεδρος κ Διευθύνων Σύμβουλος

Λάμπρου Νικόλαος, Αντιπρόεδρος

Αντωνογιάννης Νικόλαος, Μέλος Δ.Σ

Αρέτης Νικόλαος, Μέλος Δ.Σ

Καλιάκας Δημήτριος, Μέλος Δ.Σ

Κατσάνος Θεόδωρος, Μέλος Δ.Σ

Μπάτζιος Μιχαήλ, Μέλος Δ.Σ

Ζησοπούλου Κική & Συνεργάτες, Νομική Σύμβουλος